Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر اهل سفر با هواپیما باشید، احتمالا برای شما هم پیش آمده است که سوار هواپیما شده اید و متوجه می شوید افراد کنار شما قیمت های متفاوتی برای استفاده از همین پرواز پرداخته اند اما همه شما خدمات کاملا یکسانی دریافت می کنید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام چمدون، این تفاوت در قیمت بلیط هواپیما ریشه در دلایل متعددی دارد که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه عواملی در تعیین قیمت بلیط هواپیما تاثیر می گذارند؟

به شکل کلی قیمت بلیط هواپیما مثل هر خدمت یا کالایی، بیشتر از هرچیزی تابع میزان عرضه و تقاضاست. عرضه و تقاضا در مورد بلیط هواپیما در گام اول وابسته به مسیر پروازی است. در کشور ما بیش از ۵۶ فرودگاه وجود دارد که به شکل بالقوه بیش از ۳۰۰۰ مسیر پروازی را شکل می دهند. بیشتر این مسیرها به علل مختلف (فاصله، اهمیت شهر، ارتباط بین دو شهر و …) هیچ پروازی ندارند. اما در بین مسیرهای فعال، هم میزان تقاضا و هم میزان عرضه به شدت متفاوت است. مثلا بلیط هواپیمای تهران مشهد هم تقاضای زیادی دارد و هم تعداد پروازهای زیادی دارد. 

عامل مهم دیگر تاریخ سفر است. مثلا در شروع تعطیلات بلیط هواپیمای تهران کیش گران تر از پایان تعطیلات است. یا در اکثر مناسبت های مذهبی تقاضای پرواز تهران مشهد زیاد شده و بلیط هواپیمای تهران مشهد گرانتر می شود.

علاوه بر این دوعامل عوامل اقتصادی و اجتماعی هم به شکل طبیعی در قیمت ها تاثیر می گذارد.

چرا قیمت بلیط برای یک مسیر مشخص و تاریخ ثابت، متغیر است؟

حتما مشاهده کرده اید که هر بار که برای تاریخ و مسیر مشخصی جستجو کنید قیمت های متفاوتی می بینید. مثلا در تصویر زیر برای پرواز تهران به مشهد ۲۶ مهر ۵۵ نتیجه با قیمت های متغیر از ۲۲۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان پیدا شده است!

دلیل این اتفاق این است که ایرلاین ها و چارترکننده های مختلف با توجه به شرایط و کیفیت خدمات خود قیمت های متفاوتی از بلیط هواپیما ارائه می دهند. همچنین یک ایرلاین ممکن است تعدادی از صندلی های خود را با قیمت کم و تعدادی را با قیمتی بالاتر به فروش برساند. این تفاوت قیمت در پرواز یک ایرلاین به شکل کلاس نرخی خود را نشان می دهد. مثلا در ایرلاین آسمان کلاس نرخی m گرانتر از k  است اما در عوض در صورت درخواست استرداد جریمه کمتری دارد. 

این تغییرات قیمت چطور به نفع مسافر می شود؟

شرکت های هواپیمایی همه ی ظرفیت صندلی های خود را یک جا نمی فروشند. مثلا یک سری از کلاس نرخی ها را ۲۰ روز قبل از پرواز و بعضی را ۲ روز قبل از پرواز ارائه می دهند. بدین ترتیب قیمت یک پرواز ثابت، در طول زمان نوسان می کند. مثلا قیمت پرواز ماهانِ تهران به مشهد برای تاریخ ۳۰ مهر، امروز یک قیمت است و دو روز مانده به پرواز قیمتی کمتر یا بیشتر. 

اینکه روند این تغییرات به چه شکلی باشد به عوامل متعددی بستگی دارد که معمولا افراد خبره و باتجربه در آژانس ها کم و بیش می توانند تشخیص دهند. بعضی وقت ها بهتر است بلیط هواپیما را خیلی زود خرید کنید و بعضی وقت ها ارزش دارد تا روز پرواز صبر کنید.

این کار را می توان با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هم انجام داد. یعنی در صورتی که به اندازه کافی اطلاعات از پروازها و تغییرات قیمت بلیط در گذشته موجود باشد، یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند روند تغییرات قیمت در آینده را پیش بینی کند. 

در ایران استارتاپ چمدون موفق شده با استفاده از هوش مصنوعی تغییرات قیمت بلیط هواپیما را پیش بینی کرده و به مسافران توصیه های هوشمندانه ای کرده و کمک کند در هزینه سفرهای خود صرفه جویی کنند. بدین شکل که هرگاه در چمدون یک پرواز را جستجو کنید علاوه بر لیست کامل همه پروازهای کادری خواهید دید که به شما می گوید الان زمان مناسبی برای خرید بلیط است یا بهتر است برای قیمت بهتر صبر کنید.همین الان می توانید با جستجوی سایت چمدون در گوگل از خدمات این استارتاپ ایرانی بهره مند شوید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بلیط هواپیما قیمت بلیط هواپیما تغییرات قیمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۹۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است

به گزارش گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهروز همتی رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند، گفت: مشکل اول این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطع نامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.
شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و نساجی آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • بلیط فروشی بازی استقلال و ذوب آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • مدت زمان اخذ ویزای توریستی دبی چقدر است؟
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است